Skal reyna að draga saman greinina.
Hann er að segja að borða lítið af kolvetnum virkar við að cutta niður vegna þess að það verður til þess að þú borðir minna af kaloríum en þú brennir. En þú missir líka vöðvamassa með þessari aðferð.
Low-carbohydrate diets can help you shed body fat. There's no doubt about it. They are effective because low-carb diets can create a deficit between the calories you eat versus the calories you burn every day. That's the key to losing body weight.
Unfortunately, some of the weight you lose on a low-carbohydrate diet will include some of the muscle you've worked so hard to put on—and not only unwanted body fat.
Þannig að í staðin fyrir að henda út öllum kolvetnum, borða réttu kolvetnin á réttum tíma og nýta sér þau til að byggja vöðvamassa.
Instead of trying to eliminate carbohydrates altogether, you should make sure you are eating the right types of carbohydrates at the right times of day.
Hann fer svo að tala um “high glycemic” og “low glycemic” kolvetni (matur sem eru high-glycemic brotna fljótt niður í meltinunni og leysa glúkósa hratt inn í blóðrásina, low-glycemic matur tekur lengri tíma að melta og losa glúkósa hægt og rólega út í blóðrásina)
Hann segir að maður eigi að borða kolvetni sem eru “high glycemic” fyrir og eftir æfingar til að fá meira insúlín í blóðrásina til að henda meira af því próteini sem þú borðar með inn í vöðvana.
Instead of trying to eliminate carbohydrates altogether, you should make sure you are eating the right types of carbohydrates at the right times of day.
Those high-glycemic, glucose carbohydrates were in my pre-workout and post-workout meals. Eating this type of carbohydrate at these times spiked my insulin levels and helped to force the much-needed protein I ate with them into the muscles.
En á öðrum tímum áttu að borða “low glycemic” kolvetni (t.d. grænmeti) til að halda jafnri orku yfir daginn og ekki stökk upp og niður í orkumagni.
When you are outside of a three-hour period of time outside your workouts, the you want to limit your carbohydrates to the ones that fall into the low glycemic index.
Vegetables are a great source of these types of carbohydrates.
Because of the low glycemic value in vegetables, my insulin levels are managed much more efficiently than when I eat starchy carbohydrates. That means fewer “up and downs” in my energy levels, fewer mood swings, and less chance for excess calories I may eat to be stored as unwanted body fat.
Svo segir hann að það að borða mikið af grænmeti hægir á meltingunni sem leyfir líkamanum að nota það prótein sem þú borðar miklu betur.
Eating vegetables also slows down the digestive process. Slowing down the digestive process will ensure that my body efficiently utilizes the precious protein I eat and depend on to repair and build muscle tissue.
Hann segir að grænmeti geri manni kleyft að borða meira magn af mat með færri kaloríur, frekar en ef maður borðar mat með “starchy” kolvetni, þ.e. flóku kolvetni eins og hrísgrjón, pasa, kartöflur o.fl.
Besides providing an excellent, sustained source of energy, these fibrous carbohydrates allow me to eat a larger amount of food by volume than starchy carbohydrates (such as rice, pasta, potatoes, etc.) and do so with a fewer number of calories.
Einnig segir hann að orkumagnið helst stöðugt allan daginn frekar en að hoppa upp og niður og því minni líkur á því að kaloríurnar sem maður borði geymist í líkamanum í formi fitu. Og auk þess að borða mikið af grænmeti hægi á meltingunni sem gerir líkamanum kleyft að nýta próteinið sem maður borðar betur.
Because of the low glycemic value in vegetables, my insulin levels are managed much more efficiently than when I eat starchy carbohydrates. That means fewer “up and downs” in my energy levels, fewer mood swings, and less chance for excess calories I may eat to be stored as unwanted body fat.
Eating vegetables also slows down the digestive process. Slowing down the digestive process will ensure that my body efficiently utilizes the precious protein I eat and depend on to repair and build muscle tissue.